Dexcom G7: νέα σχετικά με την τεχνολογία του. Πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά;

Dexcom G7: νέα σχετικά με την τεχνολογία του. Πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά;
Dexcom G7: νέα σχετικά με την τεχνολογία του. Πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά;

Η Dexcom δουλεύει εδώ και καιρό στο G7 και οι ασθενείς θέλουν να γνωρίζουν τι συμβαίνει! Ο επικεφαλής Τεχνολογίας της Dexcom, Jacob Leach δίνει νέες πληροφορίες στο Diabetes Daily κι εμείς σας τις μεταφέρουμε. Να λοιπόν τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα:

Μέγεθος

Το G7 είναι πολύ λεπτό. Ακόμη και αν δεν υπάρξει καμία βελτίωση στην τεχνολογία, το μέγεθος και μόνο είναι κάτι που μας κάνει να το περιμένουμε.

Αποχαιρετήστε τον μεταδότη

Η άλλη μεγάλη αλλαγή είναι ότι δεν θα έχει μεταδότη. Το σύστημα του G6 διέθετε δύο συσκευές, έναν αισθητήρα που τοποθετείται στο δέρμα και διαρκεί για 10 ημέρες, κι έναν μεταδότη που προσκολλάται στον αισθητήρα και έχει ζωή περίπου 6 μήνες. Όμως, το G7 αποτελείται από μία αναλώσιμη συσκευή που είναι ταυτόχρονα αισθητήρας και μεταδότης. 10 ημέρες αφού τοποθετήσετε τον αισθητήρα στο σώμα, τον πετάτε στα σκουπίδια.

Χρόνος προθέρμανσης

Άλλη μια βελτίωση είναι ότι από 2 ώρες, ο χρόνος προθέρμανσης για τον αισθητήρα θα μειωθεί στα 30 λεπτά.

Ακρίβεια

Βάσει δοκιμών, το G7 θα διαθέτει τουλάχιστον την ακρίβεια του G6, η ακρίβεια του οποίου ολοένα βελτιώνεται από τότε που κυκλοφόρησε στην αγορά. Κι αυτό γιατί η Dexcom βελτιώνει συνεχώς τους αλγόριθμους και ενημερώνει το λειτουργικό.
Η βαθμονόμηση θα λειτουργεί στην ίδια βάση με το G6, δηλαδή θα είναι προαιρετική. Το G7 θα βαθμονομείται από το εργοστάσιο και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως μόλις το βγάλετε από το κουτί. Όσοι χρήστες το προτιμούν, θα μπορούν να κάνουν βαθμονόμηση με μετρητή γλυκόζης.

Χρόνος Ζωής

Το Dexcom G6 έχει εγκριθεί για λειτουργία 10 ημερών, ωστόσο πολλοί χρήστες έχουν καταφέρει να βελτιώσουν το χρόνο ζωής του επεμβαίνοντας στο λειτουργικό του.
Η Dexcom γνωρίζει αυτό το γεγονός, όπως επίσης γνωρίζει ότι ο κύριος ανταγωνιστής της, το Freestyle Libre, έχει εγκριθεί για 14 ημέρες.
Αν και στο παρελθόν η Dexcom είχε υποσχεθεί να προσπαθήσει για 14 ημέρες ζωής, ωστόσο, όπως φαίνεται στην κυκλοφορία του το G7 θα έχει 10 ημέρες ζωή. Αυτό πιθανά να αλλάξει στο μέλλον. Σύμφωνα με τον Jacob Leach «η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να παρατείνει τον χρόνο ζωής πέρα από τις 10 ημέρες» έτσι, οι μεταγενέστερες εκδόσεις μπορεί να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια.»
το Dexcom G7

Κόστος

Ένα σημαντικό θέμα για τους ανθρώπους με διαβήτη είναι το υψηλό κόστος του G6. Αν και το G7 δεν έχει τιμολογηθεί ακόμη, η Dexcom έχει υποσχεθεί δημόσια ότι δεν θα ξεπερνά το κόστος του G6.
Οι λόγοι που δεν αμφιβάλλουμε για κάτι τέτοιο είναι οι εξής:

  • Το Freestyle Libre, που είναι λιγότερο ακριβό, αποτελεί σημαντικό ανταγωνισμό, και η Dexcom μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι θα αντιμετωπίσει δυσκολίες με ένα πολύ πιο ακριβό προϊόν.
  • Η Dexcom έχει ξεκαθαρίσει ότι απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2. Οι ασφαλιστικές εταιρίες όμως μπορεί να μην καλύψουν την συσκευή για ανθρώπους με διαβήτη τύπου 2, αν το κόστος παραμείνει τόσο υψηλό.
  • Η Dexcom έχει επενδύσει στην κατασκευή και διανομή, γεγονός που μας κάνει να ελπίζουμε ότι το οικονομικό κομμάτι θα ωφελήσει τους πελάτες.

Η Dexcom επίσης προσπαθεί να τοποθετήσει το προϊόν σε φαρμακεία και να καλύπτεται ως φαρμακευτική αγωγή, και όχι ως ιατρικός εξοπλισμός, ώστε να οι ασθενείς να επωφεληθούν από τις ασφάλειές τους.

Τοποθέτηση αισθητήρα

Η Dexom ανακοίνωσε ότι το προϊόν θα είναι ακόμη ευκολότερο να τοποθετηθεί από το G6.

Ενσωμάτωση σε άλλα συστήματα

Το G6 είναι ήδη κορυφαίο σε διαλειτουργικότητα και είναι το μόνο προϊόν που έχει εγκριθεί για χρήση σε υβριδικά συστήματα έγχυσης ινσουλίνης κλειστού βρόγχου. Αυτό θα συνεχίσει να υφίσταται με το G7. Η συσκευή επίσης θα συνεργάζεται με το έξυπνο ρολόι της Apple. Πέρα από το Control IQ της Tandem και το Omni Pod της Insulet, το G7 θα συνεργάζεται και με το InPen της Medical Companion, καθώς και με περισσότερες από 25 εφαρμογές.
Το G7 θα είναι συμβατό με συστήματα Android και iOS και θα έχει τη δυνατότητα συσκευής αποδέκτη για τους χρήστες που δεν προτιμούν να ελέγχουν το σάκχαρό τους μέσω smartphone.

Πότε θα κυκλοφορήσει το G7;

Το G7 έχει ήδη καθυστερήσει σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς. Ένας λόγος γι’ αυτό έχει αποτελέσει η πανδημία του COVID-19 που διέκοψε πολλές κλινικές δοκιμές. Η εταιρία γρήγορα προσάρμοσε την τεχνολογία της ώστε να βοηθήσει στον έλεγχο της γλυκόζης για νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID, γεγονός που απέσπασε προσωρινά την προσοχή της από τις μακροχρόνιες παραγογές προϊόντων.
Στα τέλη Οκτώβρη, η εταιρία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση των καίριων κλινικών δοκιμών σε Αμερική και Ευρώπη και είπε ότι σύντομα θα ζητήσει άδεια από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA).
Αν και φαίνεται ότι το G7 θα κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2022, η Dexcom δεν έχει κάνει επίσημες ανακοινώσεις.
Πηγή: Diabetes Daily

Total
32
Shares
Σχετικά άρθρα