Τι να κάνεις για να διατηρήσεις το βάρος σου στα επιθυμητά επίπεδα

6+1 συνήθειες για να διατηρείς το βάρος σου σε υγιή επίπεδα
Lunch time. Smiling happy woman eating with appetite

Αν κι εσύ ψάχνεις τρόπους για να διατηρείς το βάρος σου σε υγιή επίπεδα, χωρίς να στερείσαι κάτι στην καθημερινή σου διατροφή, τότε κράτα σημειώσεις. Γιατί το AllYou σου έχει τις καλύτερες συμβουλές, ώστε να υιοθετήσεις τις συνήθεις που θα σε βοηθήσουν σε αυτήν την κατεύθυνση.

Οι συνήθεις που μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμά σου:

Ετοίμασε από πριν τα γεύματα της ημέρας

Προετοίμασε τα γεύματα της ημέρας από το προηγούμενο βράδυ, μιας που με αυτόν τον τρόπο θα έχεις το γεύμα σου έτοιμο όταν πεινάσεις και θα αποφύγεις το να παραγγείλεις απέξω ανθυγιεινά γεύματα. Η οργάνωση μπορεί να γίνει και το Σαββατοκύριακο, όταν θα έχεις περισσότερο χρόνο για να μαγειρέψεις υγιεινά γεύματα που θα συντηρήσεις στο ψυγείο ή και την κατάψυξη.

Δώσε βάση στην ποιότητα

Δώσε βάση στην ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνεις, βάζοντας στο μενού μπόλικα λαχανικά, φρούτα και άπαχο κρέας. Επίλεξε κατά βάση φρούτα και λαχανικά εποχής και απόφυγε τρόφιμα που είναι επεξεργασμένα, όπως τα συσκευασμένα και τα κονσερβοποιημένα προϊόντα. Μην ξεχνάς να καταναλώνεις 3 μερίδες λαχανικών την ημέρα.

Αύξησε τη φυσική δραστηριότητα

150 λεπτά άσκησης την εβδομάδα ή 30 λεπτά την ημέρα για πέντε φορές την εβδομάδα είναι απαραίτητα για να διατηρείσαι σε φόρμα και να προστατέψεις τον οργανισμό σου από διάφορες ασθένειες. Αν βαριέσαι να το κάνεις μόνη σου, τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι με την παρέα σου.

Πιες αρκετό νερό

Η καλή ενυδάτωση του οργανισμού προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία αλλά και στην εικόνα του σώματός μας, αφού αποτελεί φυσικό κατασταλτικό της όρεξης. Επιπλέον, αυξάνει την καύση θερμίδων και βοηθά στην αποβολή περιττών ουσιών από τον οργανισμό.

Απόφυγε την κατανάλωση αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ προσφέρει αποκλειστικά κενές θερμίδες που οδηγούν σε μείωση της καύσης του λίπους. Απόφυγέ το όσο μπορείς, αντικαθιστώντας το από χυμούς φρούτων (φρέσκους) ή ανθρακούχο νερό με γεύσεις. Όταν ωστόσο πίνεις αλκοόλ, φρόντισε να το αραιώνεις λίγο με νερό.

Χώρισε το πιάτο σου στα τρία

Χρησιμοποίησε τη μέθοδο του διαχωρισμού του πιάτου σου σε όλα σου τα γεύματα, χωρίζοντάς το νοητά σε τέσσερα μέρη. Στα 2/4 του πιάτου, τοποθέτησε τη φρέσκια τροφή (σαλάτα) και στο 1/4 του πιάτου τοποθέτησε την πηγή της πρωτεΐνης (κοτόπουλο, χοιρινό, μοσχάρι, ψάρι, όσπρια κ.ά.). Το υπόλοιπο 1/4 του πιάτου προορίζεται για την πηγή αμύλου του γεύματός σου (ρύζι, πατάτες, μακαρόνια, πλιγούρι, καλαμπόκι, ψωμί, παξιμάδι κ.ά.). Με αυτό τον τρόπο, έχεις έναν έλεγχο στην ποσότητα που θα καταναλώσεις, χωρίς να υπερβαίνεις τα όρια για μια σωστή διατροφή.

Μην ξεχνάς τα ενδιάμεσα γεύματα

Για να λειτουργεί ο μεταβολισμός σου στο 100%, φρόντισε να καταναλώνεις πολλά και συχνά γεύματα μέσα στην ημέρα. Τα καλύτερα σνακ που μπορείς να διαλέξεις είναι τα φρούτα, οι ξηροί καρποί ή μια ρυζογκοφρέτα ή παξιμάδι χαρουπιού με λίγο άπαχο τυρί όπως το κότατζ.

6+1 συνήθειες για να διατηρείς το βάρος σου σε υγιή επίπεδα – AllYou.gr

Total
17
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

O καθηγητής φυσικής αγωγής Αλεπλιώτης Δημήτριος μας επισημαίνει τα πάρα πολλά οφέλη από το καθημερινό γρήγορο περπάτημα

Τι ακριβώς μπορούμε να κερδίσουμε από ένα γρήγορο περπάτημα σε καθημερινή βάση; Το περπάτημα αποτελεί μια δραστηριότητα που…