Σούπα γαλοπούλας ή κοτόπουλου με κρέμα και άγριο ρύζι

Μια γρήγορη και υγιεινή comfort food συνταγή
Μια γρήγορη και υγιεινή comfort food συνταγή

Σας έχει απομείνει μαγειρεμένο κοτόπουλο ή γαλοπούλα; Μαγειρέψτε μια κατσαρόλα με σούπα! Αυτή η συνταγή σούπας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο είναι μια πιο υγιεινή ανατροπή σε μια κλασική κρεμώδη σούπα γαλοπούλας και άγριου ρυζιού που προέρχεται από τη Μινεσότα. Σερβίρετε με μια τραγανή σαλάτα ρομά και ψωμί ολικής αλέσεως.

Συστατικά

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φλιτζάνια μανιτάρια κομμένα σε φέτες

¾ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλινο

¾ φλιτζάνι καρότα ψιλοκομμένα

¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένα ασκαλώνια

¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο

1 φλιτζάνι άγριο ρύζι γρήγορου ψησίματος ή στιγμιαίου

3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο ή γαλοπούλα

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μανιτάρια, σέλινο, καρότα και ασκαλώνια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ακόμη.

Προσθέστε τον ζωμό και αφήστε να πάρει μια βράση, ξύνοντας τυχόν ροδισμένα κομμάτια. Προσθέστε το ρύζι και μειώνετε τη φωτιά για να σιγοβράσει. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, 5 με 7 λεπτά. Ανακατεύετε με γαλοπούλα (ή κοτόπουλο), κρέμα γάλακτος και μαϊντανό. Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου 2 λεπτά ακόμα.

Σημείωση συστατικών

Το άγριο ρύζι γρήγορου μαγειρέματος ή στιγμιαίου ψησίματος έχει ζεματιστεί για να μειωθεί ο χρόνος μαγειρέματος. Το συμβατικό άγριο ρύζι χρειάζεται 40 έως 50 λεπτά για να μαγειρευτεί. Φροντίστε να ελέγχετε τις οδηγίες μαγειρέματος όταν επιλέγετε το ρύζι σας – ορισμένες μάρκες με την ένδειξη «γρήγορο» χρειάζονται περίπου 30 λεπτά για να γίνουν. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την ποικιλία γρήγορου μαγειρέματος, απλώς προσθέστε μαγειρεμένο συμβατικό άγριο ρύζι μαζί με τη γαλοπούλα.

Υπόδειξη

Για να ψήσετε στήθη κοτόπουλου, τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα σε ένα μέτριο τηγάνι ή κατσαρόλα. Προσθέστε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να τα σκεπάσει και αφήστε να πάρει μια βράση. Σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράζετε απαλά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μην είναι πλέον ροζ στη μέση, 10 με 12 λεπτά.

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: περίπου 1 3/4 φλιτζάνι

Ανά μερίδα: 378 θερμίδες, πρωτεΐνη 36,9 γρ., υδατάνθρακες 28,5 γρ., φυτικές ίνες 2,7 γρ., σάκχαρα 2,8 γρ., λιπαρά 10,6 γρ., κορεσμένα λιπαρά 3,7 γρ., χοληστερόλη 79,7 mg, βιταμίνη α iu 4518,3 IU, βιταμίνη C 6,3 mg, φυλλικό οξύ 57,3 mcg, ασβέστιο 73,2 mg, σίδηρος 2,4mg, μαγνήσιο 45,7 mg, κάλιο 748,3 mg, νάτριο 364,1 mg, θειαμίνη 0,2 mg.

Ανταλλαγές: 1 1/2 άμυλο, 1 λαχανικό, 3 άπαχα κρέατα, 1 λίπος

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Raw-Gazpacho1
Περισσότερα

Gazpacho

Η διάσημη κρύα σούπα από την Ισπανία μπορεί να γίνει το απόλυτο δροσιστικό καλοκαιρινό σας σνακ!