Γευστικό και υγιεινό πρωινό Taco με φέτα, αυγά & σπανάκι

Εύκολο και γρήγορο, αυτό το πρωινό θα σας χορτάσει

Δεν υπάρχει πιο εύκολο από αυτό το υγιεινό πρωινό taco που είναι έτοιμο σε μόλις πέντε λεπτά. Το λάχανο ή η ρόκα θα λειτουργήσουν εξίσου καλά αν δεν έχετε σπανάκι στο ψυγείο. Αν θέλετε ένα υπερβολικά σκληρό αυγό και παρατηρήσετε ότι το αυγό ροδίζει πολύ γρήγορα, προσθέστε μια ή δύο κουταλιές της σούπας νερό στο τηγάνι για να βοηθήσει ο ατμός το αυγό και να πήξει ο κρόκος πιο γρήγορα.

Ενεργός χρόνος:

5 λεπτά

Συνολικός χρόνος:

5 λεπτά

Μερίδες:

1

Συστατικά

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι αβοκάντο ή λάδι canola

1 τορτίγια καλαμποκιού

1 φλιτζάνι baby σπανάκι ελαφρά συσκευασμένο

1 μεγάλο αυγό

2 κουταλιές της σούπας τυρί φέτα θρυμματισμένη

Καυτερή σάλτσα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε την τορτίγια, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό συνολικά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο. Προσθέστε σπανάκι στο τηγάνι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαραθούν τα φύλλαελάχιστα, περίπου 1 λεπτό. Μεταφέρετε το σπανάκι στην τορτίγια. Πασπαλίζετε τη φέτα σε κύκλο σε μέγεθος αυγού στο τηγάνι αφήνοντας ανοιχτό σημείο στο κέντρο. Σπάτε το αυγό στη φέτα. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει το αυγό σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, περίπου 2 λεπτά για να είναι πολύ εύκολο. Μεταφέρετε στο σπανάκι και περιχύστε με καυτερή σάλτσα, αν θέλετε.

Διατροφικές Πληροφορίες

Μέγεθος μερίδας: 1 taco

Θερμίδες 225, Λιπαρά 14g, Κορεσμένα Λιπαρά 5g, Χοληστερόλη 203mg, Υδατάνθρακες 13g, Συνολικά Σάκχαρα 1g, Προστιθέμενα Σάκχαρα 0g, Πρωτεΐνες 12g, Φυτικές Ίνες 3g, Νάτριο 287mg, Κάλιο 363mg

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα