Ασκηθείτε αυτή την ώρα της ημέρας για πιο υγιές σάκχαρο στο αίμα

Οποιαδήποτε ώρα κι να ασκηθείτε θα έχετε σημαντικά οφέλη, αλλά τώρα έχετε ένα κίνητρο παραπάνω για την απογευματινή γυμναστική

Η πρωινή άσκηση κερδίζει πολύ έπαινο και προσοχή. «Είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου!» Λένε. «Θα νιώσεις υπέροχα!» Αλλά αν δυσκολεύεστε να δημιουργήσετε μια πρωινή ρουτίνα άσκησης και αντ’ αυτού σας αρέσει να κάνετε την άσκησή σας το απόγευμα – εξαιρετικά νέα!

Μια μελέτη δείχνει ότι η ρουτίνα άσκησής σας μπορεί να είναι καλύτερη για την υγεία του σακχάρου στο αίμα.

Ζάχαρο στο αίμα και απογευματινή άσκηση

Περίπου το ένα τρίτο των Αμερικανών έχουν πρόβλημα σακχάρου στο αίμα, είτε με τη μορφή διαβήτη είτε με προδιαβήτη. Ανεξάρτητα από το πώς είστε, αξίζει να επενδύσετε κάποια προσπάθεια για τη βελτιστοποίηση του σακχάρου στο αίμα σας. Ευτυχώς, μια μελέτη από ερευνητές στο Brigham and Women’s Hospital στη Μασαχουσέτη μας παρέχει μια βασική πρακτική πληροφορία.

Αυτή η μελέτη ανέλυσε δεδομένα από μια μεγάλη τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή σε άτομα με διαγνωσμένο διαβήτη τύπου 2 που ονομάζεται μελέτη Look AHEAD (Δράση για την Υγεία στον Διαβήτη). Η μελέτη Look AHEAD εξέτασε διάφορες εντατικές παρεμβάσεις στον τρόπο ζωής και υποστήριξη και εκπαίδευση για τον διαβήτη σε μια ομάδα συμμετεχόντων για τέσσερα χρόνια.

Αυτοί οι ερευνητές εξέτασαν δεδομένα από το πρώτο και το τέταρτο έτος της παρέμβασης, αναζητώντας τάσεις που σχετίζονται με τον χρόνο και την ποσότητα της σωματικής δραστηριότητας και την επίδρασή της στο σάκχαρο του αίματος.

Διαπίστωσαν ότι οι απογευματινές ασκήσεις είχαν τις μεγαλύτερες βελτιώσεις στο σάκχαρο του αίματος.

Η άσκηση ως ισχυρό εργαλείο για την υγεία του σακχάρου στο αίμα

Πάνω από το 90% των περιπτώσεων διαβήτη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι διαβήτης τύπου 2, ο οποίος είναι ο τύπος διαβήτη που συνδέεται με παράγοντες τρόπου ζωής όπως η τυπική αμερικανική διατροφή, η καθιστική ζωή και η παχυσαρκία και το μεταβολικό σύνδρομο.

Είναι δυνατό να αποφευχθεί και μερικές φορές ακόμη και να αντιμετωπιστεί ο διαβήτης τύπου 2 μέσω παραγόντων του τρόπου ζωής, όπως η διατροφή και η άσκηση, και πολλοί κλινικοί γιατροί συνιστούν ήδη αυτές τις παρεμβάσεις. Στην πραγματικότητα, οι συμμετέχοντες στη μελέτη στην ομάδα απογευματινής άσκησης είχαν επίσης τις μεγαλύτερες πιθανότητες να καταφέρουν να σταματήσουν τα φάρμακά τους για τον διαβήτη.

Όπως εξήγησε σε ένα δελτίο τύπου ένας από τους συν-συγγραφείς της μελέτης, ο Jingyi Qian, Ph.D.: «Γνωρίζουμε ότι η σωματική δραστηριότητα είναι ευεργετική, αλλά αυτό που προσθέτει η μελέτη μας είναι μια νέα κατανόηση ότι ο χρόνος της δραστηριότητας μπορεί να είναι επίσης σημαντική». Έτσι, ενώ χρειάζεται πολλή θέληση για να σηκωθούν από το κρεβάτι για να πάνε κατευθείαν στο γυμναστήριο, σε ένα μάθημα γυμναστικής ή στο Peleton, οι απογευματινοί αθλητές έχουν τώρα έξτρα κίνητρο.

Πώς να υποστηρίξετε το σάκχαρο στο αίμα σήμερα

Αυτή η μελέτη μας παρέχει στοιχεία ότι για τα εκατομμύρια των Αμερικανών με διαβήτη Τύπου 2, η απογευματινή άσκηση μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκομίσουν τα μέγιστα οφέλη από την άσκηση. Αν θέλετε να αποφύγετε μια ανισορροπία σακχάρου στο αίμα, μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα! Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να ξεκινήσετε:

Ασκηθείτε (όποτε μπορείτε!)

Ένα από τα θεμέλια του υγιούς σακχάρου στο αίμα είναι η σωματική δραστηριότητα. Εάν δεν μπορείτε να ασκηθείτε το απόγευμα, κάντε το! Πρωί, απόγευμα, βράδυ — δεν έχει σημασία. Το πιο σημαντικό είναι να το κάνεις!

Κάντε διαλείμματα από την καθιστική ζωή

Δεν είναι μόνο η έλλειψη σωματικής άσκησης που βλάπτει την υγεία του σακχάρου στο αίμα μας, είναι το γεγονός ότι πολλοί από εμάς καθόμαστε σε ένα γραφείο όλη μέρα. Όμως μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι πέντε λεπτά περπάτημα για κάθε 30 λεπτά καθίσματος ήταν το πιο ωφέλιμο για το σάκχαρο του αίματος και την καρδιαγγειακή υγεία. Αν μπορείτε, προσπαθήστε να σηκώνεστε και να περπατάτε δύο φορές την ώρα!

Μειώστε την πρόσληψη ζάχαρης

Ο μέσος Αμερικανός τρώει πολλή ζάχαρη – κατά μέσο όρο 17 κουταλάκια του γλυκού 1 πρόσθετη ζάχαρη την ημέρα, για την ακρίβεια! Για να μειώσετε την επιθυμία για ζάχαρη, δοκιμάστε να εστιάσετε σε υγιείς πρωτεΐνες και λίπη, όπως τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Τρώτε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες, οι οποίες βρίσκονται σε τροφές με βάση τα φυτά, όπως τα φυλλώδη λαχανικά, τα σταυρανθή λαχανικά, τα φρούτα, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, είναι το κλειδί για υγιές σάκχαρο στο αίμα επειδή επιβραδύνουν την πέψη των υδατανθράκων.

Αυτό αποτρέπει την αύξηση του σακχάρου στο αίμα σας και ελαχιστοποιεί τη ζημιά που σχετίζεται με αυτό.

Διαχειριστείτε το άγχος

Το χρόνιο στρες είναι ένας από τους λιγότερο γνωστούς παράγοντες που συμβάλλουν στον διαβήτη τύπου 2! Και δυστυχώς, είναι ένα δίκοπο μαχαίρι αφού το άγχος συνδέεται με την επιθυμία για ζάχαρη. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα αποτέλεσμα χιονόμπαλας του στρες και της λαχτάρας για ζάχαρη.

Να θυμάστε

Μια μελέτη δείχνει ότι η σωματική σας δραστηριότητα το απόγευμα μπορεί να είναι η πιο φιλική επιλογή για το σάκχαρο του αίματος. Αλλά ακόμα κι αν δεν μπορείτε να ασκηθείτε το απόγευμα, να είστε βέβαιοι ότι εξακολουθείτε να κάνετε ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για την υγεία του σακχάρου στο αίμα κάνοντας τη σωματική σας δραστηριότητα.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
jogging-morning
Περισσότερα

Ξεκινώντας γυμναστική

Σκέφτεστε να προσθέσετε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας, αλλά δεν γνωρίζετε πώς να ξεκινήσετε; Μερικές φορές το να κάνετε το πρώτο βήμα είναι το πιο δύσκολο.