Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το Freestyle Libre 3. Ο αισθητήρας του έχει το μεγεθος ενός νομίσματος

Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το Freestyle Libre 3. Ο αισθητήρας του έχει το μεγεθος ενός νομίσματος
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη το Freestyle Libre 3. Ο αισθητήρας του έχει το μεγεθος ενός νομίσματος

Η Abbott ανακοίνωσε ότι έλαβε το σήμα CE (Conformité Européenne) για το σύστημα νέας γενιάς Freestyle Libre 3, που έχει εγκριθεί για ανθρώπους με διαβήτη στην Ευρώπη.
Η τεχνολογία Freestyle Libre 3 παρέχει συνεχείς μετρήσεις γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο, οι οποίες αποστέλλονται αυτόματα στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο αισθητήρας του έχει το μέγεθος κέρματος, ενώ η εταιρία ανέφερε ότι το σύστημα θα διατίθεται σε προσιτή τιμή, στα ίδια πλαίσια με τις προηγούμενες συσκευές.
Ο αισθητήρας του Freestyle Libre 3 διαρκεί 14 ημέρες, δηλαδή περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αισθητήρα συστήματος συνεχούς καταγραφής γλυκόζης που τοποθετείται από τον ίδιο το χρήστη, και τοποθετείται εύκολα στο πίσω μέρος του μπράτσου.
Ο αισθητήρας του Freestyle Libre 3 έχει το μέγεθος νομίσματος
Το σύστημα διαθέτει εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο (κυκλοφόρησε πρόσφατα στην Ελλάδα η εφαρμογή Librelink ) που έχει σχεδιαστεί ώστε να επιτρέπει στους χρήστες παρακολουθούν τα επίπεδα γλυκόζης τους σε πραγματικό χρόνο. Επίσης τους επιτρέπει να δουν το ιστορικό με τις τάσεις της γλυκόζης.
Η Abbott σχεδίασε το νέας γενιάς σύστημα Freestyle Libre 3 ώστε να είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Μειώνοντας τον όγκο του αισθητήρα κατά 70%, μείωσε την ανάγκη για πλαστικό στο 41% και για χαρτόνι στο 43%.
Τα οφέλη της χρήσης του Freestyle Libre παρουσιάστηκαν νωρίτερα φέτος στο 80ο Συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ADA).
Το Freestyle Libre 3 πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες.
Πηγή: A Sweet Life

Total
89
Shares
Σχετικά άρθρα