Σαλάτα με ρόδι, αποξηραμένα φρούτα, γκότζι μπέρι, κατσικίσιο τυρί και dressing εσπεριδοειδών (μερίδες 6 ατόμων)

ρόδι, υδατάνθρακες, θερμίδες, πρωτεινες

Η σαλάτα αποτελεί ένα βασικό πρώτο πιάτο στα εορταστικά γεύματα, όπως θα πρέπει άλλωστε να συμβαίνει και σε κάθε άλλο καθημερινό μας γεύμα. Στα τραπέζια των εορτών οι σαλάτες όμως δεν είναι μόνο βασισμένες σε συνδυασμό λαχανικών αλλά περιλαμβάνουν και άλλα πρόσθετα συστατικά που είναι κυρίως αποξηραμένα φρούτα, ξηροί καρποί, κάποιο τυρί ή άλλη πρωτεΐνη και λιπαρά που τις καθιστούν ακόμα και κύριο πιάτο ή συνοδευτικό πιάτο σε μία επιλογή κρέατος. Η συγκεκριμένη σαλάτα είναι πολύ πλούσια σε γεύση, αρώματα και ιδιαίτερα συστατικά που χαρακτηρίζουν την περίοδο αυτή. Μία μερίδα περίπου στα 300 γραμμάρια αποδίδει 270 θερμίδες, με μόλις 18 γραμμάρια υδατάνθρακα από τα οποία τα 9 γραμμάρια προέρχονται από απλά ζάχαρα. Έχει καλής ποιότητας λιπαρά και είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C. Μπορεί να αποτελέσει ένα καλό συμπλήρωμα στο κοτόπουλο, την γαλοπούλα ή το χοιρινό κρέας του βασικού μενού.
Χρήσιμες πληροφορίες:

  • Μερίδες: 6 των 300
  • Λιπαρά: 21γρ 11%
  • Υδατάνθρακες: 18γρ 2%
  • Απαιτούμενος χρόνος: 10′
  • Βαθμός δυσκολίας: 1/5

Υλικά που απαιτούνται:

  • 50γρ μαρούλι
  • 50γρ ρόκα
  • 50γρ iceberg
  • 50γρ ραντίτσιο
  • 1/2 ρόδι
  • 100 γρ κατσικίσιο τυρί
  • 1 κ.γ. γκότζι μπέρι
  • 1 κ.γ. σταφίδες
  • 1 κ.γ. μπλούμπερι
  • 1 κ.γ. καρύδια

Για το dressing:

  • Ξύσμα από 1 λάιμ, 1 πορτοκάλι, 1 μανταρίνι
  • 80ml χυμό πορτοκάλι
  • 60ml χυμό μανταρίνι
  • 30ml χυμό λάιμ
  • 2 κ.γ. μουστάρδα
  • 3 κ.γ. αγαύη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διατροφική Αξία
Μερίδα 300 γραμμαρίων, 6 μερίδες ανα συσκευασία, Θερμίδες 270 (από λιπαρά 186)
Ημερήσια Αξία*

  • Λιπαρά: 21γρ 11%, Κορεσμένα: 6γρ 8%, Τρανς: 0%
  • Χοληστερόλη:  9mg 1%
  • Νάτριο: 156mg 2%
  • Υδατάνθρακες: 18γρ 2%
  • Φυτικές Ίνες: 6γρ 6%
  • Σάκχαρα: 9γρ
  • Πρωτεΐνη: 6γρ
  • Βιταμίνη Α: 6%
  • Βιταμίνη C: 24%
  • Ασβέστιο: 3%
  • Σίδηρος: 3%

Υπολογισμένη με δίαιτα 2,000 θερμίδων*
Οι καθημερινές σας τιμές μπορεί να είναι μεγαλύτερες ή μικρότερες ανάλογα με τις θερμιδικές σας ανάγκες
Εκτέλεση

  1. Αδειάζουμε τα απαραίτητα υλικά για το dressing σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν.
  2. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μεγαλύτερο μπολ και ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το dressing μας.
  3. Ανακατεύουμε και πάλι μαζί με το dressing.
  4. Η σαλάτα σας είναι έτοιμη.

📧Email: info@menarinidiabetes.gr
💻Website: www.menarinidiabetes.gr
☎ Γραμμή εξυπηρέτησης: 801 11 44400

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα