Τη διευρυμένη χρήση του Soliqua 100/33 σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 ενέκρινε ο FDA Τη διευρυμένη χρήση του Soliqua 100/33 σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 ενέκρινε ο FDA
Τη διευρυμένη χρήση του Soliqua 100/33 (συνδυασμός ινσουλίνης glargine και  αγωνιστή υποδοχέων του GLP-1, lixisenatide – 100 Μονάδες / mL και 33 mcg / ml) για ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, ενέκρινε την περασμένη... Τη διευρυμένη χρήση του Soliqua 100/33 σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 ενέκρινε ο FDA

Τη διευρυμένη χρήση του Soliqua 100/33 (συνδυασμός ινσουλίνης glargine και  αγωνιστή υποδοχέων του GLP-1, lixisenatide – 100 Μονάδες / mL και 33 mcg / ml) για ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, ενέκρινε την περασμένη Τετάρτη ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).  

Η Sanofi, ανακοίνωσε με δελτίο τύπου, ότι το Soliqua θα μπορεί πλέον να χορηγηθεί σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 που λαμβάνουν αγωγή σε μορφή χαπιού και δεν καταφέρνουν να ρυθμίσουν το σάκχαρό τους. 

Μέχρι τώρα το σκεύασμα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με άσκηση και διατροφή, από διαβητικούς τύπου 2 που δεν κατάφερναν να ελέγξουν  αποτελεσματικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, μετά από χρήση ινσουλίνης μακράς δράσης ή με lixisenatide.   

«Πολλοί άνθρωποι που ζουν με διαβήτη τύπου 2 παραμένουν αρρύθμιστοι παρά την τακτική άσκηση και διατροφή. Απαιτούνται πρόσθετες παρεμβάσεις προκειμένου μειωθούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα» είπε η Michelle Carnahanεπικεφαλής πρωτοβάθμιας φροντίδας της Sanofi στη Βόρειο Αμερική, και συνέχισε “Η απόφαση αυτή του FDA, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που εγκρίνεται ενέσιμο φάρμακο που περιέχει συνδυασμό ινσουλίνης και αγωνιστή των υποδοχέων GLP-1 για ενήλικες με διαβήτη 2 που δεν καταφέρνουν να ρυθμίσουν τα επίπεδα του σακχάρου με διατροφή και άσκηση. Έτσι τους δίνεται μια επιλογή που μπορεί να τους βοηθήσει να καταφέρουν να πετύχουν τους στόχους της αγωγής που ακολουθούν.” 

Από τα Αμερικανικά μέσα διαβάζουμε ότι το soliqua έρχεται με μια σειρά από παρενέργειες, και συστήνεται συνεννόηση με γιατρό πριν από τη λήψη του φαρμάκου από ασθενείς.   

Glykouli.gr

Πηγές: healthpharma, healio.com

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares