Η ημέρα ενός ατόμου με διαβήτη τύπου 1

Η ημέρα ενός ατόμου με διαβήτη τύπου 1
Η ημέρα ενός ατόμου με διαβήτη τύπου 1

Πως περιγράφεις κάτι που είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν οι άλλοι; Κάτι που μπορεί και η ίδια να μην καταλαβαίνεις;
Κάποιες φορές φαντάζει απερίγραπτο.

Κάθε μέρα είναι διαφορετική, αν και η ρουτίνα είναι ίδια.

Αν έπρεπε να επιλέξω μια λέξη για να περιγράψω μια τυπική ημέρα ενός ανθρώπου με διαβήτη τύπου 1, η λέξη αυτή θα ήταν “συντριπτική.”
Ολόκληρη η μέρα μου περιστρέφεται γύρω από το σάκχαρό μου.
Τουλάχιστον μια φορά μέσα στην ημέρα συνειδητοποιώ ότι έχω πανικοβληθεί σχετικά με το αν έχω αγοράσει αρκετά σνακ σε περίπτωση υπογλυκαιμίας, αν έχω αρκετές προμήθειες και αν έχω υπολογίσει σωστά τους υδατάνθρακες και την ινσουλίνη.
Τρυπώ το δάκτυλό μου αρκετές φορές κάθε μέρα και πλέον ούτε καν κομπιάζω όταν πρέπει να το κάνω γιατί είναι για μένα κάτι το φυσιολογικό. Η σκέψη αυτή καμιά φορά με ρίχνει ψυχολογικά, γιατί είναι κάτι που δεν θα έπρεπε να έχω συνηθίσει. Δεν θα έπρεπε να χρειάζεται να το κάνω.
Κάνω ενέσεις ινσουλίνης αρκετές φορές κάθε μέρα. Έχω συνηθίσει τόσο πολύ να παίρνω φάρμακα τόσο βαριά, που ένας λάθος υπολογισμός στη δόση μπορεί να μου στοιχίσει τη ζωή.
Όλη μέρα μετράω υδατάνθρακες. Δεν μπορώ να κοιτάξω ένα κομμάτι φαγητό ή ένα ποτό χωρίς να σκεφτώ πως θα επηρεάσει το σάκχαρό μου, πόσους υδατάνθρακες θα έχει, πόση ινσουλίνη θα χρειαστεί να πάρω για να το καταναλώσω.
Κάθε μέρα ξεθεώνομαι. Από την ώρα που ξυπνάω το πρωί μέχρι την ώρα που πάω για ύπνο είμαι το πάγκρεάς μου. Πρέπει να κάνω διορθώσεις όποτε έχω υψηλό σάκχαρο και να αντιμετωπίσω το χαμηλό σάκχαρο με σνακ και χυμό. Τις περισσότερες νύχτες τις περνάω μετρώντας το σάκχαρό μου για να σιγουρευτώ ότι θα παραμείνει σταθερό κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάθε μέρα είμαι κουρασμένη.

Η μέρα ενός ατόμου με διαβήτη τύπου 1 όμως είναι και γεμάτη ευγνωμοσύνη.

Είμαι κάθε μέρα ευγνώμων που υπάρχει η ινσουλίνη για να με κρατάει ζωντανή.
Κάθε μέρα είμαι ευγνώμων που ξυπνάω. Ακόμη και αν χρειάζεται να ξυπνάω τρεις φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας για να ελέγξω το σάκχαρό μου. Ακόμη και αν είμαι κουρασμένη και ξεθεωμένη, είμαι ευγνώμων.
Δεν νομίζω ότι μπορώ πραγματικά να περιγράψω μια ημέρα στη ζωή ενός ατόμου με διαβήτη τύπου 1. Αν κάποιος δεν πάσχει από διαβήτη τύπου 1, δεν μπορεί πραγματικά να καταλάβει όλα όσα περιλαμβάνει η ασθένεια, ακόμη και αν τους τα έλεγα. Κάθε μέρα που περνά στη ζωή μου ως διαβητική τύπου 1 είναι χαοτική, αγχωτική, εξαντλητική, συντριπτική και πανέμορφη.

Πηγή: theDiabeticjourney

Total
2
Shares
Σχετικά άρθρα
Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για τον διαβήτη από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης
Περισσότερα

Δωρεάν επιμορφωτικά σεμινάρια για τον διαβήτη από την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου σχετικά με τη νέα δράση της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, που…