Οι βασικοί ύποπτοι του χαμηλού μεταβολικού ρυθμού και γιατί να τους αποφεύγεις

Ποιες τέσσερις κατηγορίες τροφών πρέπει να αποφεύγεις για μεταβολισμό σε εγρήγορση;
Ποιες τέσσερις κατηγορίες τροφών πρέπει να αποφεύγεις για μεταβολισμό σε εγρήγορση;

Ο μεταβολισμός θεωρείται συνώνυμο του ρυθμού με τον οποίο καίμε όσες θερμίδες έχουμε καταναλώσει μέσω της τροφής μας και ο ρυθμός αυτός εξαρτάται από μια ποικιλία παραγόντων, όπως η ηλικία, το φύλο, οι ορμόνες κ.α.. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι αυτός μπορεί να διαταραχθεί και εξαιτίας της κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφών, με αποτέλεσμα να καίμε λιγότερες θερμίδες, άρα και να παχαίνουμε περισσότερο. Να λοιπόν ποιες είναι οι τέσσερις κατηγορίες τροφών που πρέπει οπωσδήποτε να καταναλώνεις με μέτρο, μιας που είναι αυτές που μπορούν να διαταράξουν τον μεταβολικό ρυθμό σου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα τρόφιμα δηλαδή που έχουν υποστεί σημαντική επεξεργασία από την αρχική τους μορφή (πατατάκια, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, έτοιμες σάλτσες ζυμαρικών κ.α.) έχουν συνδεθεί στενά με την διατάραξη των επιπέδων της ινσουλίνης και την παχυσαρκία. Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις ο μεταβολισμός παύει να λειτουργεί φυσιολογικά, προκαλώντας αύξηση βάρους και άλλα προβλήματα στον οργανισμό μας.

Γλυκά

Η ζημία που προκαλείται στον μεταβολισμό μας ως προς την κατανάλωση σακχάρων έχει να κάνει με τη μεγαλύτερη ποσότητα πρόσθετων σακχάρων από την ενδεδειγμένη για κάθε ημέρα. Τα προστιθέμενα σάκχαρα, συγκεκριμένα πάνω από 50 γραμμάρια την ημέρα για τους περισσότερους ενήλικες, φαίνεται να συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιομεταβολικού συνδρόμου, δηλαδή κοιλιακής παχυσαρκίας, αυξημένων τριγλυκεριδίων, αρτηριακής πίεσης κ.α.. Φρόντισε να μειώσεις λοιπόν τις ποσότητες που καταναλώνεις, χωρίς να τα αποβάλεις εντελώς από τη ζωή σου.

Το λιπαρό μέρος της ζωικής πρωτεΐνης

Το σημείο όπου εμφανίζονται με γυμνό μάτι υψηλότερα ποσοστά κορεσμένου λίπους στο κρέας που καταναλώνουμε συνδέεται με την αύξηση των τριγλυκεριδίων και της «κακής» χοληστερόλης (LDL), άρα και της διατάραξης του μεταβολισμού μας. Φρόντισε να επιλέγεις ταυτόχρονα γαλακτοκομικά χαμηλών λιπαρών και φυτικές πηγές πρωτεΐνης, όπως οι ξηροί καρποί και τα όσπρια.

Αλκοολούχα ποτά

Τα αλκοολούχα ποτά προκαλούν σημαντικές δυσκολίες στην μεταβολική διαδικασία λόγω της αιθανόλης, που ασκεί τεράστια πίεση στο συκώτι για τον μεταβολισμό, την αποτοξίνωση και και την αποβολή του χημικού από το σώμα μας. Περιόρισε την κατανάλωσή τους επιλέγοντας virgin cocktails ή ανθρακούχο νερό και φρέσκους χυμούς.

Ποιες τέσσερις κατηγορίες τροφών πρέπει να αποφεύγεις για μεταβολισμό σε εγρήγορση; – AllYou.gr

Total
13
Shares
Σχετικά άρθρα
Σπιτική λεμονάδα με στέβια: Εύκολη homemade δροσιά με τα βασικότερα tips!
Περισσότερα

Σπιτική λεμονάδα με στέβια: Εύκολη homemade δροσιά με τα βασικότερα tips!

Η homemade λεμονάδα με στέβια είναι εξίσου καλή με την κλασική λεμονάδα, χωρίς όμως ενοχές -αφού περιέχει 0…