Ποια οφέλη παρέχει στον οργανισμό μας η διακοπή της κατανάλωσης καφεΐνης

Τι αλλάζει στη ζωή μας όταν σταματάμε να πίνουμε καφέ;
Τι αλλάζει στη ζωή μας όταν σταματάμε να πίνουμε καφέ;

Μια ζεστή κούπα καφέ τα βροχερά πρωινά, αλλά και ένας δροσερός καφές δίπλα στη θάλασσα, είναι μερικές από τις μεγαλύτερες απολαύσεις τις καθημερινότητάς μας. Κι όμως αν μαθαίνατε με ποιους τρόπους αλλάζει η ζωή μας προς το καλύτερο και επωφελείται ο οργανισμός μας από τη διακοπή κατανάλωσης καφεΐνης, ίσως και να γινόσασταν αυτομάτως εξαιρετικά πρόθυμη να αφήσετε πίσω την απόλαυση αυτή, κερδίζοντας πίσω τόσα άλλα!

Ακολουθούν οι 8 τρόποι με τους οποίους η διακοπή κατανάλωσης της καφεΐνης ωφελεί τον οργανισμό μας.

Αγχωνόμαστε λιγότερο

Νιώθετε αυξημένο άγχος και ανησυχία στην καθημερινότητά σας; Τότε η μη κατανάλωση καφεΐνης θα βοηθήσει χωρίς αμφιβολία στη μείωσή του.

Κοιμόμαστε καλύτερα

Η κατανάλωση καφεΐνης ενδέχεται να διαταράσσει τον ύπνο σας, γι’ αυτό όταν τη διακόψετε θα δείτε αμέσως ότι θα είναι εξαιρετικά καλύτερη η ποιότητά του. Πιο συγκεκριμένα, θα κοιμάστε πολύ πιο σύντομα όταν πέφτετε στο κρεβάτι, ενώ δεν θα ξυπνάτε συχνά στη μέση της νύχτας.

Τα θρεπτικά στοιχεία της διατροφής μας απορροφώνται καλύτερα

Το ασβέστιο, ο σίδηρος και η βιταμίνη Β που καταναλώνουμε στην καθημερινότητά μας απορροφώνται πολύ καλύτερα όταν η διατροφή μας δεν περιέχει καφεΐνη.

Τα δόντια μας είναι πιο υγιή και λευκά

Με τον αποχωρισμό του καφέ από τη ζωή μας τα δόντια μας ενδυναμώνονται αισθητά, ενώ επιστρέφει και το λευκό τους χρώμα. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε φυσικά και με τα αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη!

Επαναφέρουμε την ορμονική ισορροπία στον οργανισμό μας

Οι γυναίκες ωφελούμαστε αισθητά από τη διακοπή κατανάλωσης καφεΐνης, μιας που επαναφέρουμε και την ορμονική ισορροπία στον οργανισμό μας. Κι αυτό μιας που η καφεΐνη ευθύνεται για αυξημένα οιστρογόνα στον οργανισμό μας αν έχουμε ασιατική ή αφρικανική καταγωγή, ή μειωμένα οιστρογόνα αν είμαστε καυκάσιας καταγωγής. Επιπλέον, αν βρισκόμαστε στη φάση της εμμηνόπαυσης βοηθάμε τον οργανισμό μας στην καταπολέμηση των ενοχλητικών συμπτωμάτων της.

Μειώνεται η αρτηριακή πίεση

Η κατανάλωση καφεΐνης συνδέεται με την αυξημένη αρτηριακή πίεση, μιας που αυτή είναι διεγερτική για το νευρικό μας σύστημα. Η διακοπή της κατανάλωσής της, λοιπόν, μόνο καλό μπορεί να κάνει, ιδιαίτερα για πάσχοντες από καρδιαγγειακά νοσήματα.

Περιορίζονται οι πονοκέφαλοι

Σταματώντας την κατανάλωση καφεΐνης βοηθούμε το σώμα μας να σταματήσει σταδιακά να υποφέρει από πονοκεφάλους που συνδέονται με αυτήν. Επιπλέον, εξαφανίζονται συμπτώματα όπως η κούραση και η δυσκολία συγκέντρωσης, που σχετίζονται με την εξάρτησή μας από την καφεΐνη.

Βοηθούμε την πέψη μας

Η καφεΐνη δεν είναι μια τροφή που κάνει καλό στην πέψη μας, μιας που αυτή μπορεί να έχει καθαρκτική δράση η οποία δεν είναι επιθυμητή. Επιπλέον, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όπως η γαστρο-οισοφαγική παλινδρόμηση. Συνεπώς, η διακοπή της κατανάλωσής της βοηθά στην αποφυγή ανεπιθύμητης διάρροιας ή καούρας, ενώ η διαδικασία της πέψης πραγματοποιείται όπως πρέπει.

Total
19
Shares
Σχετικά άρθρα
Υπογλυκαιμία & Καρδιά: Μερικά πράγματα που πρέπει άμεσα να μάθουμε... - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Υπογλυκαιμία & Καρδιά: Μερικά πράγματα που πρέπει άμεσα να μάθουμε…

Η υπογλυκαιμία δεν είναι κάτι τόσο αθώο όσο νομίζουμε, και οι επιπλοκές δεν προέρχονται αναγκαστικά από τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης. Στο άρθρο εξηγούμε όλες τις συνέπειές της στον οργανισμό μας...
Καλοκαιρινές διακοπές και Διαβήτης: όλα όσα πρέπει να ξέρετε! - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Καλοκαιρινές διακοπές και Διαβήτης: όλα όσα πρέπει να ξέρετε!

Τι πρέπει να αποφεύγουμε, να γνωρίζουμε, και να έχουμε μαζί μας, ώστε να μη μας βγουν ξινές οι διακοπές; Παρακάτω ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για το συνδυασμό "διακοπές και διαβήτης" !