Ποιος χρειάζεται έναν εντυπωσιακό φούρνο να ψωνίζει, όταν έχει αυτά τα υπέροχα μπισκότα; Μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και την πιο μεγάλη όρεξη για σοκολάτα και το καλύτερο απ’ όλα, φτιάχνονται εύκολα!
Διατροφικές πληροφορίες
Άνα μπισκότο: 40 θερμίδες, 4g πρωτεϊνών, 6g συνολικά υδατανθράκων
Υλικά (για μερίδα με 20 μπισκότα)
- 1 κομμάτι βούτυρο
- 3/4 της κούπας γλυκαντικό (μπορεί να θέλει παραπάνω ή λιγότερο, ανάλογα τη μάρκα που χρησιμοποιείτε)
- 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κούπες αλεύρι αμυγδάλου
- 1/4 της κούπας αλεύρι καρύδας
- 1/2 κουτ. του γλυκού μπεικιν πάουντερ
- 1/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- Κομματάκια σοκολάτας ή κουβερτούρα της επιλογής σας
Προετοιμασία
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το βούτυρο, το γλυκαντικό και τη βανίλια με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να δέσουν. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά
- Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το αλεύρι καρύδας, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπεικιν πάουντερ και το αλάτι. Τα ρίχνετε σιγά σιγά σε μικρές ποσότητες στο άλλο μείγμα και ανακατεύετε καλά.
- Κάνετε μικρές μπάλες με το ζυμάρι, τα ισιώνετε και στη συνέχεια βάζετε τα κομμάτια σοκολάτας σε κάθε μπισκότο. Έπειτα τα βάζετε στη λαδόκολλα.
- Ψήνετε για 15-17 λεπτά ή μέχρι να δείτε να χρυσίζει στις άκρες το κάθε μπισκότο. Προσέξτε καθώς η κάτω μεριά μπορεί εύκολα να γίνει καφέ και να είναι σκληρή.
- Αφήστε τα να κρυώσουν για 3 λεπτά προτού τα αφαιρέσετε από το ταψί.
- Απολάυστε!